Lamoraalweg 55/A | 1934CC Egmond aan den Hoef | Tel: 072-5069570 | e-mail : info@egmondhygiene.nl

Behandelingen

Bij een beginnende tandvlees ontsteking bestaat een behandeling uit het verwijderen van tandplaque en tandsteen en het geven van tips en adviezen over het schoonhouden van de mond. Bij een dagelijkse goede mondhygiëne wordt u tandvlees snel weer gezond.

Bij een verder gevorderde tandvleesontsteking is een uitgebreidere behandeling nodig. Er zal een meting van het tandvlees uitgevoerd worden. Deze metingen worden genoteerd in een status. Hierdoor krijgt de mondhygiënist een overzicht van waar de problemen zich bevinden en hoe ernstig deze zijn. Afhankelijk van de problemen volgen er meerdere afspraken om het gebit goed te reinigen. Door de combinatie van een goede mondhygiëne en een professionele gebitsreiniging verdwijnt meestal de ontsteking.

Wat kunnen verdere behandelingen inhouden

Mondhygiëne instructie:

Om uw gebit gezond te houden is een goede mondhygiëne van groot belang. Tijdens de mondhygiëne instructie wordt u uitgelegd welke hulpmiddelen voor uw mond geschikt zijn en hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Gebitsreiniging:

Het verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen, zowel boven als onder het tandvlees inclusief het polijst van uw gebit van uw gebit.

Parodontale behandeling:

Het opsporen en behandelen van parodontitis (een ontsteking van het kaakbot waardoor tanden en kiezen los gaan staan).

Bacteriologisch onderzoek (kweken):

Bij ernstige parodontitis kan de tandplak bacteriologisch onderzocht worden om te bepalen of antibiotica als ondersteuning van de behandeling nodig is.

Nazorg implantaten:

Het controleren van de situatie van het kaakbot rondom uw implantaten en het verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen op de implantaten.

Voedingsvoorlichtingen:

Het geven van informatie en adviezen over voeding in relatie tot uw mondgezondheid.

Behandeling halitose:

Adviezen en instructies om halitose (abnormale geur van de adem die met name veroorzaakt wordt door een overmatige groei van bacteriën op het achterste gedeelte van de tong) te bestrijden.

Sealen:

Sealen betekent letterlijk afdichten of verzegelen. In de tandheelkunde betekent dit het afdichten van groefjes en putjes in tanden en kiezen. Het sealen gebeurt met een kunststoflak en wordt gedaan bij kinderen waarvan de blijvende kiezen pas zijn doorgebroken. Sealen wordt gedaan om de kiezen te beschermen tegen gaatjes.